Workin Moms, un serial fără complexe

Departe de stereotipurile vehiculate de vechile conceptii si credinte, Workin’ Moms reprezinta o imersiune fara filtru in viata de femeie, de cuplu si de familie, dupa sosirea pe lume a unui copil.

Povestea a 4 workin’moms. Serialul canadian urmareste povestea a patru mame care se reintorc la munca dupa concediul de maternitate. Kate (Catherine Reitman, realizatoarea si producatoarea serialului totodata) este tipul de femeie care munceste enorm si care isi iubeste jobul mai mult decat orice. Dupa nasterea primului sau copil, Kate incearca sa isi regaseasca echilibrul si sa revina la activitatile obisnuite. Cea mai buna prietena a sa, Anne, psihiatra, are o fiica in varsta de 9 ani care se afla in plina criza de pre-adolescenta si tocmai a nascut-o pe Jayme, o alta fetita. Frankie este un agent imobiliar si lupta cu disperare impotriva unei depresii post-partum incercand sa pastreze relatia cu sotul sau de care este din ce in ce mai indepartata. Jenny nu se mai simte atrasa de sotul sau, sosia lui Chris Pratt si casnic care lucreaza la o carte/un scenariu, nu stim mare lucru.

Cele patru se intalnesc destul de des in cadrul cursului intitulat Mommy and Me, curs in cadrul caruia mamele isi duc copii sa se joace, sa invete si sa isi impartaseasca experienta cu celelalte mamici (sau barbati) aflati in aceeasi situatie.

Pe jumatate comedie, pe jumatate drama, 100% sincer. Numeroase sunt mamicile care se vor regasi in acest serial, asta deoarece realizatoarea Catherine Reitman si-a dorit telespectatoare exclusiv feminine. Pentru numeroase din aceste telespectatoare, un serial autentic care sa vorbeasca despre cat este de greu sa fii mama este o adevarata bucurie. De altfel, serialul reia o serie de scene care i s-au intamplat cu adevarat lui Reitman precum momentul acela jenant/trist/amuzant in care izbucneste in plans in mijlocul unei reuniuni in cadrul careia colegii ii ponegresc fara incetare noul statut de mama. Exista o represiune de neinteles impotriva mamicilor. Se asteapta de la acestea sa munceasca full time, sa pretinda ca nu sunt mame dupa care, ajungand acasa, se transforma in mame full time, pretinzand ca nu lucreaza. Singurul lucru pe care i l-am putea reprosa acestui serial este acela ca cele 4 familii pe care le urmarim sunt destul de bogate, privilegiu de care nu se bucura oricine.

Separare, avort, mom shaming, monoparentalitate…tematicile abordate de catre serialul Workin’Moms sunt departe de a fi vesele insa ne amintesc de un sentiment universal, acela de a nu fi nevoite sa administram ceva. Astfel, da, serialul vorbeste despre situatia femeilor, a mamelor in special, confruntate cu o societate inca mult prea patriarhala. Dincolo de conditia feminina, nici barbatii nu sunt uitati in serialul Workin’Moms. Vasectomie, sentimentul de a fi neglijati, amenintati de reusita feminina…serialul abordeaza si aceste teme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *