Salvează-ți documentele din laptopul defect!

Nu de putine ori, laptopul, ca orice alt dispozitiv se defecteaza. Fie ca este din cauza externa, din neglijenta utilizatorului sau din cauze ce nu tin de voia lui, precum contactarea unui virus foarte puternic, laptopul trebuie dus la reparat.

Inainte ca specialistul sa isi dea verdictul, este bine ca utilizatorul deja sa isi fi salvat fisierele importante pe un dispozitiv extern. Acestea pot include informatii personale foarte importante sau chiar confidentiale care nu ar trebui lasate la indemana nimanui, nici macar a depanatorului IT!

Cum se pot salva documentele din laptopul defect? Chiar daca laptopul nu mai porneste, sunt sanse ca utilizatorii sa isi salveze documentele, mai ales daca au facut un back-up cat mai des.

Pentru cei care au o cantitate mare de informatii de gestionat, back-up-ul este o optiune foarte utila si hiar necesara. Daca back-up-ul a fost facut in mod corect, fisierele pot fi recuperate in mare parte.

Pentru utilizatorii cu ceva experienta in depanarea IT, care au o surubelnita mica in cruce si dispun sau fac rost de un adaptor Hard-disk la USB, lucrurile nu ar trebui sa fie atat de dificile. Se pot cumpara aceste adaptoare din magazinele de specialitate sub denumirea de Enclosure sau rack extern.

Procedura folosind un rack adaptor este simpla, fiindca el se conecteaza la hard disk si se introduce capatul USB in alt computer sau laptop functional care va recunoaste imediat hard disk-ul si va afisa datele in My Computer, de unde pot fi copiate prin Copy Paste.

Daca insa este vorba despre un utilizator mai neexperimentat care nu a mai scos niciodata un hard disk dintr-un laptop, fie el defect sau nu, exista tutoriale pe YouTube care, urmate cu strictete, au rezultate extraordinare.

Va fi necesara achizitonarea unui hard extern in care utilizatorii laptopurilor sau ale computerelor sa isi transfere datele personale sau profesionale foarte importante.

In concluzie, este destul de simpla recuperarea fisierelor dintr-un laptop stricat. Cu toate acestea, daca operatiunea este destul de dificila, se recomanda utilizatorilor sa apeleze la un centru specializat pentru a evita daune si mai mari precum pierderea iremediabila a fotografiilor, fisierelor video sau audio, a inscrisurilor si documentelor importante!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *