Riverdale – diferențe între serial și comics

Inspirat din Universul Archie Comics, serialul Riverdale contine totusi, dferente majore fata de banda-desenata. Iata cateva dintre ele.

Betty si Veronica se detesta. Stiati ca Betty si Veronica erau cei mai mari inamici in Archie Comics? Este una din cele mai vechi si cele mai emblematice rivalitati din lumea pop culture- o blonda contra unei brunete, o fata buna contra unei fete rele… in serial, Betty si Vernica sunt cele mai bune prietene.

Asexualitatea lui Jughead. In benzile desentae, se pare ca Jughead este asexual. Un lucru care inseamna ca nu simte atractie sexuala fata de cineva. Ori, in serial, personajul sau este in cuplu cu Betty. Inpreuna, formeaza Bughead, un ship prefrat de toti fanii, dar care nu exista in comics. Cole Sprouse a declarat de altfel, ca ii place sa exploreze aceasta noua fata a personajului.

Miss Grundy. Acest personaj este obiectul unei metamorfoze, intre comicuri si seriale. La origine, era vorba despre o profesoara de engleza foarte stricta, cu parul gri si cu un look putin cam batranesc. Nu are deci nimic de-a face cu Miss Grundy din serial, care este profesoara de muzica, este mult mai tanara si are o legatura cu Archie. Mai trebuie deci sa precizam oare, ca singurele interactiuni dintre Miss Grundy din comicuri si elevii sai, se limiteza doar la studiu?

Jason Blossom nu este mort. Riverdale, care a inceput cu disparitia tragica a lui Jason Blossom, fratele geaman al lui Cheryl, lanseaza prima intriga a show- ului, ori, personajul nu moare in comics. Este un adolescent bogat si popular care are un crush pentru Betty.

Nu exista Dark Betty. Fanii « Riverdale » vor fi cu siguranta dezamagiti sa afle ca Betty Cooper nu are un alter- ego in comics. Pur si simplu pentu ca personajul sau este arhetipul unei tinere model. Inteligenta, generoasa, atenta, Betty vine dintr-o familie santoasa si echilibrata si tatal sau nu este un criminal in serie. Total opus deci fata de serial.

Triunghiul amoros Betty/Archie/ Veronica. Este una din diferentele majore dintre serial si comics. Este vorba despre rivalitatea dintre Betty si Veronica pentru inima lui Archie. Omniprezent in benzile desenate, acest triunghi amoros dureaza un singur episod in serial. Betty are ochi doar pentru frumosi roscat in comics si nu se lasa. Si nici nu se pune problema unei relatii dintre ea si Jughead…

Folosirra supranaturalului. Daca sezonul 3 al serialului, ne lasa sa ne gandim ca intr-o zi va apela la supranatural, benzile n lasa nico urma de indoiala. A existat mai intai, o banda desenata, « Afterlife with Archie », in care personajele s-au confruntat cu atacul unui zombie. Si bineinteles, « Chilling Adventures of Sabrina ».

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *