Documentarele excelente pe care trebuie să le vezi pe Netflix

Netflix nu este o adevarata mina de aur doar pentru filme si seriale. Platforma de streaming mai detine o multime de alte pepite de alt gen. Muzica, natura, descoperiri, povesti adevarate…iata cateva documentare excelente « must see » pe Netflix.

First Contact: Lost Tribe of The Amazon. Stirea a facut inconjurul lumii si a tinut prima pagina a ziarelor in august 2014. Cativa indivizi apartinand unui trib aflat la frontiera dintre Brazilia si Peru au iesit din padurea amazoniana pentru a face cunostinta cu oamenii « civilizati » si pentru a fugi de pericolul care ii urmarea. Inarmati cu arcuri si cu sageti dau nastere unei conversatii suprarealiste si dificile cu interlocutorii lor. Un documentar cu adevarat fascinant care merita sa fie vazut.

Springsteen on Broadway. Netflix a pregatit un excelent documentar. Imagineaza-ti- Springsteen singur, doar cu chitara sa, cantand 16 titluri, insotite fiecare de mici povesti provenite din biografia sa, « Born to Run », aparuta in anul 2016. Un vis devenit realitate pentru toti iubitorii de muzica.

In universul Narcos. Cum ar fi sa te alaturi lui Jason Fox, care a lucrat 10 ani la fortele speciale si sa patrunzi in universul drogurilor din America Latina? Pericolul este omniprezent si acesti oameni chiar nu glumesc. Violenta este deci un adevarat stil de viata. Doi ani de pregatire au fost necesari pentru a pune pe picioare acest documentar.

Planeta noastra. Nimeni niciodata, nu s-a mai aventurat intr-un proiect atat de ambitios. Pentru cele 8 episoade ale documentarului, au fost nevoie de nu mai putin de 4 ani. Poti calatori deci in voia vantului, intr-o natura in stare salbatica, pe care nu ai mai vazut-o pana acum- calote glaciare, oceane foarte profunde, deserturi, paduri izolate… camera se familiarizeaza cu cele mai ciudate plante, cu cele mai frumoase animale, dar si cu locurile inca ramase intacte.

Ted Bundy- autoportretul unui criminal. Acest documentar de 4 episoade iti propune cateva inregistrari cu conversatiile dintre criminalul in serie si jurnalistul Stephen Michaud.

Trump, un vis american. Cum acest personaj controversat a reusit sa devina presedintele celui mai puternic stat? Vei gasi raspunsul in acest documentar de 4 episoade. Vei reusi astfel sa intri in cotidianul celui care afirma ca mai bine esti pradator decat prada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *