De ce e bine să nu ai șef

În drumul și în încercarea mea de a evolua pe plan profesional, am fost nevoit și să muncesc la un anumit loc de muncă, fix 7 luni. Pe scurt, asta a fost cât să-mi strâng o anumită sumă de bani pe care să o investesc în anumite treburi în online de la care a plecat toată evoluția mea pe acest drum. Cu timpul banii s-au înmulțit, proiectul pe care-l deschisesem creștea, cu timpul au venit și altele și tot așa. Rămânând însă la perioada în care am fost nevoit să muncesc, pot spune că în comparație cu viața profesională pe care o duc acum era oribilă.

La început, după ce lucrurile demarau în online și începeau să vină bănuții mă gândeam că doar eu am avut ghinion de un șef idiot iar restul locurilor de muncă sunt mult mai frumoase. Cu timpul însă, după ce am mai întrebat și alte persoane, am ajuns la concluzia că nu aveam dreptate și că de fapt aproape peste tot e nasol să ai un șef. Din scurta mea experiență de 7 luni la un loc de muncă cu un șef insuportabil, am adunat câteva motive pentru care trebuie să te dezvolți profesional atât încât să fii tu propriul tău șef.

Majoritatea șefilor sunt cicălitori (în sensul negativ al expresiei) și te vor bate mereu la cap să faci diverse lucruri chiar dacă știi deja ce ai de făcut.

Unii se cred pre superiori angajaților și dau ordine imposibil de îndeplinit.

Când lucram mi s-a întâmplat de multe ori să fiu obligat să rămân peste program și să fac ore suplimentare neplătite fiindcă ”așa vrea șeful”.

Nu vei putea niciodată să te revolți dacă depinzi 100% de acel loc de muncă. Dacă o vei face vei rămâne fără el.

În încheiere vă recomand să fiți proprii voștrii șefi fiindcă e oribil ca cineva să-ți spună ce să faci, când, cum și de ce.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *