Cum să îți revii după o noapte albă

Fie ca ti-ai petrecut o noapte intreaga invatand, muncind sau chefuind, a doua zi cu greu iti mai revii. Ai facut ceea ce trebuia sa faci, contrar asteptarilor. Dar, odata adrenalina eliminata si lumina zilei aparuta, incepi sa te simti din ce in ce mai instabil si mai somnoros. Supravietuirea dupa o noapte alba pare brusc dificila.

O noapte in care te privezi de somn iti poate afecta creierul – viteza de reactie, atentia, triarea informatiilor sau unele amintiri. Studiile arata ca, dupa o noapte alba creierul nostru functioneaza asemeni celui unei persoane bete. Iata cateva sfauri pentru a trece cat mai usor peste o astfel de situatie.

Mananca bine si hidrateaza-te. Alimentatia este una din cele mai importante lucruri la care trebuie sa fii atent daca vrei sa iti revii repede dupa o noapte alba. Bea suficienta apa pentru a ramane hidratat si evita mancarea tip fast-food si gustarile calorice care nu vor face decat sa te simti si mai putin energic.

Fa sport. Unele exercitii de aerobic moderate ne pot oferi putina energie temporara dar ai grija sa nu iti agravezi starea de oboseala si sa exagerezi cu sportul. In plus, risti sa favorizezi inca o noapte de insomnie. Totul depinde de ora antrenamentului sportiv. Daca vrei sa ai un somn reparator pe timp de noapte atunci fa sport dimineata si evita activitatile mai agresive care risca sa te tinta treaz si in noaptea urmatoare.

Profita de aerul curat si de soare. Aerul curat si soarele sunt doua elemente primordiale pentru a te mentine sanatos. Iesirea la soare nu va face decat sa iti reinitializeze ceasul biologic. Coropul va inceta sa produca hormonul melatonina in momentul in care esti expus la soare ceea ce te poate face mai putin somnolent. Iesi din cand in cand la aer pentru a te mai trezi putin si pentru a-ti face plinul de vitamina D.

Bea cafea. In jur de 80% din adulti folosesc cafeaua ca si stimulent. Poate ar trebui sa bei mai mult decat de obicei pentru a-ti reveni dupa o noapte alba. Conform oamenilor de stiinta, orele ideale pentru a consuma cafea sunt dimineata intre 9 :30 -11 :30 si dupa-amiaza intre 13 :00-17 :00.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?