Cele mai frumoase plaje din Croația

Croația reprezintă un amestec minunat de cultură, autenticitate, istorie și nu numai…Croația înseamnă și 1244 de insule și insulițe situate de-a lungul a 1750 de kilometri de coastă. Nu degeaba plajele croate figurează în topul celor mai frumoase plaje din Europa, din lume chiar. Am adunat doar câteva din cele mai frumoase plaje din Croația.

Zlatni Rat, insula Brac
Zlatni Rat este cea mai cunoscută plajă din Croația, unii o consideră chiar cea mai frumoasă plajă din lume. Situată în apropiere de Split, apele sale cristaline au sedus deja zeci de turiști. Supranumită Cornul de Aur, Zlatni Rat este o plajă de pietriș care se transformă în funcție de curenți.

Punta Rata, Brela
Situat în partea de sud a orașului Split, micuțul sat Brela posedă o plajă cu pietriș cu o lungime de șase kilometri. Pe această plajă turiștii au posibilitatea de a respira aer curat, lejer parfumat datorită pădurilor de pin, de măslini și smochini. O stâncă, situată în mijlocul mării Punta Rata, a devenit simbolul țării.

Raduca, Primosten
Satul Primosten este situat in apropierea parcului Krka unde se află faimoasele cascade de apă dulce din Croația. Casele dalmate tipice din piatră îți lasă impresia că te afli înr-o altă lume. Ce să mai spunem de Raduca, plaja albă cu apă turcoaz? Satul, situat pe insuliță, a fost amenajat recent în totalitate.

Baska, insula Krk
Baska este plaja ideală pentru un sejur în familie, situată în stațiunea balneară cu același nume, extrem de cunoscută în regiune. După o ședință prelungită la soare poți pleca la o plimbare pe dealurile din jur care oferă o panoramă superbă asupra regiunii.

Sunj, insula Lopud
În apropiere de Dubrovnik, această plajă este ideală pentru familiile cu copii deoarece apa nu este atât de adâncă. Sunj este considerată una din cele mai frumoase plaje din regiune.

Un comentariu la „Cele mai frumoase plaje din Croația

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *