Câteva trucuri pentru a te trezi mai bine dispus în fiecare dimineață

Dand un sens vietii tale de zi cu zi, gasind bucurie in cele mai frumoase amintiri, cultivand un sentiment de recunostinta, privilegiind doar vestile bune si oxigenandu-ti diminetile, vei incepe cel mai bine dimineata, cu o stare de buna dispozitie minunata.

Uneori avem tendinta de a ne repeta unele cuvinte precum- as fi mai feriicta daca as slabi 5 kilograme sau daca mi-as schimba locul de munca. Dar fericirea este o alegere. Depinde de felul in care noi reactionam in fata evenimentelor din viata de zi cu zi. Iar studiile de specialitate au ajuns la concluzia ca daca vrei sa fii mai fericit/a sau mai bine dipus/a in fiecare zi, este de ajuns daca…incerci pur si simplu sa fii mai fericit/a. Iata insa cateva tehnici care te vor ajuta sa incepi ziua asa cum trebuie.

Gaseste un sens. Atunci cand ne gandim ca « daca mi-am atins obiectivul ma voi simti mai bine », ne pregatim si sa dam piept dezamagirilor. Iar atunci cand viata de zi cu zi, are un sens, un scop, care ne face placere, bucuria, fericirea este un efect secundar. Simplul fapt de a picta mobilierul de a curata bucataria, de a asculta muzica, ne poate umple de energie si de satisfactie, ceea ce motiveaza ca aceste gesturi au sens pentru noi. Dimineata, gandeste-te la cateva lucruri care pot sa te faca sa iti maresti increderea in tine.

Optimism si regrete. Daca vei avea mereu regrete, nu vei face altceva decat sa te adancesti in nefericire. Incearca mai degraba sa te concentrezi asupra amintirilor foarte placute care te ajuta sa fii satisfacut/a. Daca vei gasi fericire in trecut vei privi viitorul cu optimism si speranta.

Cultiva gratitudinea. Daca vei cultiva in mod activ un sentiment de recunostinta vei fi mult mai fericit/a. Incearca sa scrii o scrisoare unei persoane pe care o apreciezi in care sa ii spui tot ce este mai pozitiv intre voi. Gratitudinea te va ajuta sa te simti mai bine.

Vestile bune. Negativitatea din mijloacele mass media sau de pe retelele sociale nu au cum sa iti faca bine. Incearca dec sa cauti doar vesti bune si mijloace mass media cu un mesaj pozitiv.

Fa mai multa miscare. Exercitiile elibereaza endorfinele si pot reduce stresul. Fa sport in natura cat mai des, mai ales dimineata.

Un comentariu la „Câteva trucuri pentru a te trezi mai bine dispus în fiecare dimineață

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *