Botswana, safari într-o natură spectaculoasă

Autentica si rebela, Botswana este unul din cele mai salbatice regate de pe continentul african. Vizitatorii care au privilegiul de a ajunge aici macar o data in viata vor aprecia cu siguranta zi de zi cate putin din spectacolul unei naturi fragile care pune in scena o flora si o fauna exceptionale.

Botswana este o tara a contrastelor si a surprizelor. Colinele Tsodilo adapostesc cateva din cele mai frumoase picturi rupestre de pe planeta. Regiunea Tuli Block prezinta un relief extrem de accidentat cu roci de culoarea ocru si portocaliu. Peisajele din desertul Kaalahari te invita la relaxare, campiile din apropiere de raul Chobe scufunda vizitatorul in imaginile clasice ale unei Africi salbatice, la doar cateva zeci de kilometri distanta de cascadele Victoria, in apropiere de fluviul Zambeze. Delta Okavango isi deruleaza peisajele grandioase si fragile totodata in labirintul fluviului mitic.

Botswana este, fara indoiala, una din cele mai bune destinatii pentru pasionatii de safari. Fauna si flora salbatice sunt aici regine si nu exista comparatie cu celelalte tari in care se mai practica safari, Botswana este unica. Imensitatea teritoriilor naturale, peisajele variate ii permit vizitatorului sa profite de o experienta de neuitat. Slaba densitate a populatiei (aproximativ 3 locuitori/kilometru patrat) si slabul volum turistic din regiune garanteaza o observare privilegiata a faunei salbatice. Aici, se intampla ca, pe parcursul unei zile sa nu intalnesti nicio alta masina, atat este de izolata. Delta Okavango, Moremi, Chobe, Makgadikgadi, Central Kalahari, Tuli Block, toate acestea reprezinta monumente ale naturii africane.

O multitudine de activitati. Aceasta fauna, aceasta flora si aceste peisaje incredibile ne cheama sa le exploram. Botswana permite o multitudine de abordari si activitati, cu masina (game drive, atat ziua cat si noaptea), drumetii, plimbari cu avionul sau elicopterul, cu barca cu motor, cu calul, cu bicicleta si chiar sub protectia unui elefant simpatic. Totul este bine pus la punct pentru a putea profita cat mai intens cu putinta de aceasta natura salbatica. Turistii in cautare de aventura si adrenalina vor adora fara indoiala Botswana, ii vor adora pe localnicii, putini dar caldurosi si ospitalieri.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?