7 uleiuri aromatice care te ajută să dormi mai ușor

Atunci cand nu reusim nicicum sa dormim asa um trebuie, trebuie sa recurgem la anumite strategii. Te invitam deci in acest articol sa descoperi care sunt beneficiile uleiurilor aromatice, care pot sa devina cei mai buni aliati ai tai. Deci nu ar trebui sa lipseasca din rutina ta nocturna.

Uleiul de Lavanda. In domeniul aromoterapiei, uleiul de lavanda este extrem de popular. Efectul sau asupra sistemului nervos este de neegalat. Este cel care actioneaza ca si un sedativ lejer si care destinde. Este ideal pentru a regasi somnul, chiar si in cazul unor probleme cronice.

Uleiul de portocale amare. Proprietatile sale calmante si sedative sunt cele care pot contracara insomnia, depresia, stresul, anxietatea sau nervozitatea. Fie ca il folosesti la un difuzor, fie ca il folosesti la masaj, este unul din cele mai bune uleiuri pentru a trata problemele legate de somn.

Esenta de mandarina. Daca intampini dificultati atunci cand trebuie sa te desparti de stresul sau de efervescenta zilnica. Esenta de mandarina este foarte utila deoarece poate favoriza relaxarea si repaosul.

Uleiul de valeriana. Proprietatile sale sedative sunt cele care garanteaza un somn reparator. Pentru a-l folosi, se recomanda sa versi 15-20 de picaturi de ulei intr-un difuzor sau sa aplici cateva picaturi pe fata sau pe gat si pe extremitati, efectuand un masaj bland.

Uleiul de musetel. Uleiul de musetel este ideal pentru a combate insomnia. Poti efectua un masaj bland cu acest ulei sau poti pur si simplu sa mirosi aroma sa minunata care se dagajeaza din flacon.

Uleiul de verbena. Uleiul de verbena este cel care te poate ajuta sa lupti contra anxietatii, depresiei si angoasei. Acest tip de ulei are un efect calmant foarte eficient. Pentru a putea profita din plin de toate beneficiile sale, poti dilua 2 picaturi in ulei de masline si poti consuma acest amestec de 3 ori pe zi.

Uleiul de maghiran. Proprietatile acestui ulei sunt cele care pot reduce tensiunea arteriala si pot elibera stresul. In plus, uleiul de maghiran are un efect calmant foarte eficient si poate favoriza o mai buna respiratie in caz de gripa.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?