5 argumente științifice pentru a aprecia siesta și mai mult

Siesta reprezinta o modalitate incredibila de a –ti relaxa spiritul si de a-ti reveni din punct de vedere fizic. Si cu aceste 5 argumente stiintifice vei avea si mai multe motive pentru a apela la ea mai des.

Siesta poate ameliora activitatea cardiaca. Un studiu realizat in Grecia pe mii de persoane- in jur de 20.000, timp de cativa ani, a ajuns la concluzia ca somnul are o multime de beneficii pentru inima. Persoanele care se bucura deci de siesta destul de des nu mai sunt atat de supuse riscurilor cardiace fata de altele. Siesta este cea care linistete inima si care poate regla ritmul cardiac.

Siesta este cea care poate ameliora functia cognitiva. La fel cum siesta poate scadea ritmul cardiac, aceasta are un impact pozitiv si asupra creierului. O siesta de 30 de minute- o ora are astfel un impact pozitiv asupra creierului si activitatii cognitive. Atunci cand dormi, creierul poate trata diferitele informatii inmagazinate. Dormind deci, continua sa invete. Dormind, vei avea ideile mai in ordine decat inainte.

Siesta este buna pentru a lupta contra stresului. Lipsa somnului poate cauza stari de somnolenta, un lucru care poate perturba destul de tare concentrarea si care ne poate face sa ne prost dispunem. Un studiu realizat la Harvard, a ajuns la concluzia ca siestele scurte, chiar si de 10 minute sunt foarte importante. Vei scapa de epuizarea de la locul de munca si creierul va trata mai usor informatiile primite.

Siesta este buna pentru libidou. O problema in cuplu poate sa apara din cauza stresului, care la randul sau, este datorat lipsei somnului. Cu cat dormim insa mai bine, cu atat mai bine se comporta hormonii nostri. O siesta reparatoare poate sa fie deci cea mai buna idee pentru a stimula apetitul.

Siesta te poate ajuta sa ai cea mai frumoasa piele. Pe timpul zilei, pielea este expusa unor agresiuni exterioare. Cel mai bun moment pentru a regenera celulele este pe timp de noapte atunci cand dormim. Si daca apelezi la siesta in mod regulat, iti vei pregati mai bine corpul pentru somn.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *