5 adevăruri greu de recunoscut sau de acceptat

Anumite persoane, refuza sa creada anumite adevaruri evidente, in strafundurile lor. Sa traiasca in negare este mai bine pentru ele decat sa accepte adevarul sau realitatea. Si din cauza faptului ca viata nu este deloc un fluviu linistit, in fata unor evenimente tragice sau a unor situatii rusinoase, fiinta umana reactioneaza in mod diferit, unii optand pentru negare.

In mod inconstient, se formeaza un fel de mecanism de aparare a propriei persoane pentru ca situatia sa nu fie atat de dureroasa. Care sunt adevarurile de acceptat pentru ca viata noastra sa devina mai agreabila?

Unele amintiri sunt false. Creierul uman are capacitatea de a pastra amintiri ale unor evenimente marcante. Si totusi, de-a lungul anilor, memoria iti poate juca feste si poate retine doar esentialul. Elementele fara semnificatie sau valoare sunt uitate si inlocuite cu unele care nu sunt adevarate.

Nu toata lumea are aceleasi conditii de viata. In lume, unii oameni traiesc in conditii mult mai bune decat altii. Contrastul poate sa fie unul foarte mare, dar este adevarat. Sunt saraci, bogati, cei care duc o viata modesta… da, exista inegalitati intre populatii si foarte multe diferente in stilul lor de viata.

O persoana care nu se iubeste pe sine nu are cum sa fie iubita. Daca vrei sa fii o persoana iubita si apreciata de catre cei din jur va trebui sa te apreciezi sau sa te iubesti si tu la randul tau. Dar, daca iti gasesti langa tine o persoana care sa te iubeasca, aceasta doar va suferi, deoarece nu este usor sa stai langa o persoana care se denigreaza mereu.

Lumea nu iti datoreaza nimic. Viata nu va fi mereu frumoasa, da este adevarat. Indiferent de caracterul tau, iti va oferi sau nu, oportunitatile de care ai nevoie. Persoanele care reusesc vad oportunitatile in tot ce ce prezinta in fata lor. In orice caz, au mereu doua optiuni la indemana.

Ai mai mult timp decat ai putea crede. Daca vei gestiona asa cum trebuie timpul, vei reusi sa profiti mai bine de viata. Ai nevoie de prioritati, ai nevoie de un planning si sa inveti sa spui Nu activitatilor inutile.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?